Plötsligt svämmar sociala medier över med uppdateringar om wrapssemlan. Även i Uppsala verkar den ha blivit populär.
– Från det att vi öppnar tills att vi stänger så vill alla ha den, eller titta på den. Vi säljer den mer än den vanliga nu. Jag vet inte vad vi landar på i dag men några hundra i alla fall, säger Lena Holmgren, konditor på Bageri Brantingstorg.
Samma ingredienser
Idén med semmelwraps kommer ifrån Tössebageriet i Stockholm. Egentligen är det samma ingredienser som i en klassisk semla, men kavlad tunt och gräddad på låg värme. Och förpackad på ett sätt som ska passa människor på språng.
Men på Güntherska hovkonditori & schweizeri görs deg till mer klassiska semlor.
– Ja, det är ju det som är semla. Sedan kan man ju hitta på allting med wraps, vilket vi ska prova och det är kul, men det som är en semla är ju en vanlig semla, säger Claes Landing, konditor på Güntherska hovkonditori & schweizeri.