Trafikverket: ”Förlåt!”

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket ber nu ett 40-tal värmländska resenärer om ursäkt för att de blev frånåkta när deras tåg avgick för tidigt.

Det var på onsdagkvällen som passagerarna som väntade på snabbtåget mot Värmland fick beskedet att tåget var minst 40 minuter försenat. Ny avgångstid var satt till klockan 17:50, men kort därefter ändrades både tiden och spårnumret.

– Först sa de att tåget skulle gå 17:50, men sen ändrade de tiden till 17:30, berättar Anna Wahlgren från Kristinehamn, som ställt sig vid den stora informationstavlan inne på Centralstationen för att inte missa några tidändringar.

– Då var klockan 17:25 så vi hade fem minuter på oss att ta oss till spåret som de också hade bytt. Då sprang jag, men när jag kom upp på perrongen åkte tåget.

40 blev kvar

Det visade sig att tåget avgått 17:26, fyra minuter före utsatt tid och bara en minut efter utropet om tidändringen.

Kvar på perrongen stod ett 40-tal förvånade resenärer.

– Vi förstod först inte att det var vårt tåg som åkte iväg eftersom det fortfarande stod 17:30 på tavlan, säger Anna Wahlgren.

För ivrig

Ansvariga för för avgångar och trafikinformation är Trafikverket, som medger att det denna gång gick lite väl fort. Nu ber man passagerarna om ursäkt.

– Vi var väldigt ivriga att få iväg tåget, säger Bengt Olsson, kommunikationschef för Trafikledningen.

– Nån har blivit lite väl ivrig, och det är bara att beklaga.

Full ersättning

Även SJ beklagar det inträffade och uppmanar nu alla passagerare att höra av sig för att få ersättning. SJ har beslutat att göra en tillfällig ändring i resegarantin och ersätta de drabbade resenärerna fullt ut.

– Det är jättetråkigt att sånt här händer, säger Bengt Olsson.

– Vi får ta det till oss och bättra oss till nästa gång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.