När räddningstjänsten kom till platsen brann det redan rejält i entrén. Foto: Bengt Andersson

Ung kvinna avled i brand

Uppdaterad
Publicerad

En omfattande brand i ett lägenhetshus i centrala Arvika orsakade under måndagskvällen en 25-årig kvinnas död.

Det brinner i ett flerfamiljshus mitt emot Coop på Fältgatan i Arvika. En ung kvinna fördes under kvällen allvarligt skadad till sjukhus, med helokopter, där hon senare avled av sina skador.

– Hon fördes till sjukhus men avled efter en stund. Anhöriga har underättats och de är på sjukhuset, säger vakthavande polisbefäl i Värmland – Jan-Åke Sjöström.

Misstänkt mordbrand i Arvika

Räddningstjänsten befarade tidigare att fler personer fanns kvar i byggnaden, men det kan nu bekräftats av både räddningstjänst och polis att de fått kontakt med samtliga personer som bor i huset.

Släckningsarbetet pågår för fullt

Släckningsarbetet kan komma att pågå ett bra tag, i och med husets storlek. Byggnaden innehåller fyra lägenheter och är två våningar hög. Redan när räddningstjänsten anlände brann det rejält i entrén.

– Huset är helt genombrunnet i taket, men jag ser inte att det finns någon större spridningsrisk till närliggande byggnader i nuläget, säger Lars-Erik Karlsson, räddningschef i beredskap, till SVT Nyheter Värmland.

Hoppade ut genom fönster

– En man hoppade även ut från fönstret på nedervåningen, och skadade sig förmodligen lindrigt. Han följde med i ambulansen, tillägger vakthavande polisbefäl i Värmland – Jan-Åke Sjöström.

Det är ännu oklart vad som orsakade branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mordbrand i Arvika

Mer i ämnet