Nu läggs skolan ut till försäljning. Foto: SVT

Ändrar sig om Nykroppa skola

Uppdaterad
Publicerad

Efter massiv kritik mot Filipstads kommuns planer på att riva den gamla skolan i Nykroppa ändrar sig nu kommunen och lägger ut byggnaden till försäljning.

– Vi lägger ansökan om rivning vilande ett tag och försöker med försäljning, säger Filipstads kommunalråd Per Gruvberger (S).

Han säger att anledningen till att man nu ändrar sig i frågan har varit den stora diskussion som rivningsplanerna av skolan genererat. Bland annat har flera Nykroppabor och även Värmlands Museum varit emot rivningen av den gamla byggnaden.

Skolan i Nykroppa

– Man har sagt att det inte ska vara svårt att sälja byggnaden så nu prövar vi och ser om vi hittar en lämplig köpare, säger Per Gruvberger (S).

Byggnaden är till salu från om med nu. Hittar man ingen köpare så återgår kommunen till rivningsplanerna enligt Per Gruvberger (S).

– Vi kan inte gå in med kommunala resurser bara för att en byggnad ska finnas till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolan i Nykroppa

Mer i ämnet