Tiggare stoppas vid CSK

Uppdaterad
Publicerad

Centralsjukhuset sätter nu stopp för tiggare och försäljare som uppehåller sig utanför sjukhuset. En vakt är stationerad vid entrén.

– Det har alltid varit förbud mot tiggeri, föräljning och insamling av pengar så vi följer bara de ordningsregler vi alltid haft. Det är bara det att det har inte varit några problem förut och nu är det det, säger Carina Björk, säkerhetsansvarig på sjukhuset.

Sedan en tid har tiggare och tidningsförsäljare uppehållit sig utanför Centralsjukhuset i Karlstad. Enligt sjukhusbesökare och patienter som hört av sig till växeln är särskilt försäljarna påstridiga och närgångna.

– Vi har personer som är under tuffa behandlingar och de som är extremt infektionskänsliga. De ska inte behöva känna sig oroliga, säger Carina Björk.

Hur ser du på tiggarna och försäljarnas situation?

– Det är naturligtvis tråkigt, men vårt uppdrag är att se till att våra besökare känner sig trygga. Sjukhuset är inget ställe man väljer om man ska gå till. Våra besökare måste hit och då ska de känna sig trygga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.