Läs hela ursäkten till (MP)

Uppdaterad
Publicerad

”Med anledning av den uppmärksamhet som ägnats åt ett privat inlägg på Facebook som gjorts av mig vill jag härmed be Miljöpartiet och dess olika förbund om ursäkt för det ordval som användes i statusuppdateringen på min privata Facebook.

Även om ordvalet användes som hänvisning till en sakfråga i den politiska debatten och präglades av satir var ordvalet olyckligt och obetänksamt med hänsyn tagen till vår omvärld och min anställning som polis.

Inlägget på min privata Facebook var inte ägnat att peka ut ett politiskt parti som en terroristorganisation. 

Jag står bakom och försvarar de demokratiska regler som finns i samhället och jag står även bakom den värdegrund som Polismyndigheten har. Jag tar min uppgift som polisman på största allvar och min uppgift att tillhandahålla information till allmänheten genom olika kanaler är en viktig uppgift som jag också tar på största allvar.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.