Foto: TT

Sista nöten såld

Uppdaterad
Publicerad

Chokladasken i Sunne med den berömda trillingnöten som utgått i sortimentet har nu sålts. Och en välgörenhetskampanj har startats.

Det var 24-årige Johan Bergström i Sunne som la ut chokladasken till försäljning på nätet och igår överlämnades asken till ett Karlstadföretag som hade högsta budet på 3000.

– Själv är jag inte så förtjust i trillingnöten utan det är körkbärslikören som är min favorit, säger vd för företaget Jakob Twedmark.

Den blev en liten budgivning fram mot slutet på budtiden och till sist låg Jakob Twedmarks vinnande bud på 3000 kronor som han skänkte till Världens barn.

Redan nu har Jakob Twedmark fått ta emot bud från andra företag och har bestämt sig för att inleda ett vägörenhetsrace som han kallar Aladdin-stafetten.

– Företaget som vill ha chokladasken skänker pengar till valfri välgörenhet och får sen ta över den tills nästa företag tar över, säger Jakob Twedmark.

Redan dagen efter Twedmark fått asken så ska den nu lämnas över till nästa ägare.

Läs tidigare artikel

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.