• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Foto: TT

Snoop Dogg till Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

– I dag är vi stolta. Att Nöjesfabriken kan presentera en av hiphopens största artister någonsin känns otroligt mäktigt. Snoop Dogg fyller på listan över världsartister som besökt oss genom åren, säger Peter Eriksson på Nöjesfabriken.

Den 19 januari intar rapparen Snoop Dogg scenen på Nöjesfabriken i Karlstad.

20 år efter sitt genombrott är Snoop Dogg fortfarande aktuell. Senaste albumet är ”Reincarnated”.

Snoop Dogg drar storpublik. När han var i Göteborg i augusti lockades cirka 20 000 personer till konserten i Lisebergsparken.

När Snoop spelade i Norge kvällen därpå fick polisen in runt 80 klagomål på de höga ljudnivåerna och stoppade till slut den pågående konserten, enligt Aftonbladet.

Det är inte första gången Snoop Dogg gjort kontroversiella spelningar i Norden. 2005 blev det livlig debatt efter att rapparen visat en våldsam kortfilm med mycket naket innan sin Hultsfredkonsert. 2007 greps han för ringa narkotikabrott i samband med en spelning i Globen.

Det är dock en fredligare Snoop Dogg som vi får ta del av anno 2014, enligt Peter Eriksson på Nöjesfabriken. Våld och gängkrig har bytts ut mot ett budskap om fred och spiritualitet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.