Steve Fredriksson sparkas

Uppdaterad
Publicerad

Konsum Värmlands vd Steve Fredriksson lämnar sin tjänst med omedelbar verkan. Det meddelade han i en intervju i P4 Värmland.

– Jag har fått sparken, säger Steve Fredriksson, vd för Konsum Värmland.

Anledningen är att han och styrelsen har olika uppfattningar i en rad frågor.

Konsum Värmland

– Då vinner alltid ordföranden när det är sådana frågor. Då är vd:n i underläge, säger Steve Fredriksson.

Styrelsen bekräftar i ett pressmeddelade att det handlar om meningsskiljaktigheter.

– Steve Fredriksson har genomfört mycket stora insatser för Konsum Värmland genom åren. Men då vi har skilda uppfattningar i alltför många frågor skiljs våra vägar åt, säger Konsum Värmlands styrelseordförande Ingegärd Persson i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet framgår också att företaget nu kommer göra vissa förändringar.

– Vi kommer också att förändra en hel del rutiner som handlar om lönesättning för enskilda tjänstemän i ledande positioner. Mitt eget agerande i detta ärende kommer också att prövas av ett extrainkallat förvaltningsråd som kommer att hållas redan på torsdag, säger hon

Bakgrunden är att NWT tidigare i veckan kunde berätta att Konsum Värmlands VD Steve Fredriksson fick en rekordlön under 2013, runt 2,6 miljoner kronor. Trots att han var långtidssjukskriven och trots att 2013 var ett förlustår för Konsum Värmland.

Steve Fredriksson förklarar den höga ersättningen med kompensation för uppdrag han haft tidigare år.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Konsum Värmland

Mer i ämnet