Foto: Arkiv

Lärare anmäld för misshandel

Publicerad

En lärarvikarie på en högstadieskola i Torsby kommun är polisanmäld efter att han ska ha tagit strypgrep på en elev.

Både pojkens familj och kommunen har anmält händelsen.

– Det är en lärare som har tagit tag i en elev och då har en anmälan gjorts, mer vill jag inte gå in på när det gäller själva incidenten, säger Ulf Blomquist skolchef i Torsby.

Tryckte upp eleven mot en vägg

I anmälan till rektorn på den aktuella skolan berättar eleven att han stod framme vid talvlan och ritade hänga gubbe. Han hade en pekpinne som läraren ville ta ifrån honom. När pojken retades med den blev läraren så arg att han lade armen om pojkens hals och drog ut honom ur klassrummet.

Ute i korridorren ska läraren ha tagit tag om pojkens hals och tryckt upp honom mot en vägg. Han ska också ha ruskat om honom och lyft upp honom i halsen så att han fick svårt att andas. Pojken berättar i anmälan att han har ont i huvudet efter händelsen.

Läraren är nu tagen ut tjänst och en förundersökning om misshandel har inletts av polisen i Torsby.

Händelsen filmades

Det var den 18 mars, för en dryg månad sedan som misshandeln ska ha inträffat.

– En elev filmade delar av händelsen och den filmen finns med som bevismaterial, säger Jens Fischer, krimchef i polisområde norr.

Han berättar att de har förhört pojken och flera elever som blev vittnen till händelsen. Men hur den misstänkte lärarvikarien ställer sig till anklagelserna är oklart. Han har nämligen inte förhörts av polisen än och något datum för ett förhör är ännu inte inplanerat enligt FU-ledaren Jens Fischer.

Varken pojken och hans familj eller den misstänkte lärarvikarien har velat uttala sig i Värmlandsnytt idag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.