Foto: TT

Experter ska utreda gärningsmannen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen ska göra en gärningsmannaprofil på Anton Lundin Pettersson som utförde skolattacken i Trollhättan.

– Det är viktigt att få reda på mer om gärningsmannen, säger förundersökningsledaren Thord Haraldson till Dagens Nyheter.

Han har nu lämnat in en begäran om att få hjälp av experter vid Nationella Operativa Avdelningen (NOA) med en gärningsmannaprofil, trots att 21-åringen är död.

Skolattacken i Trollhättan

Man fortsätter också att förhöra vittnen.

– Ingenting tyder än så länge på att fler var inblandade, men det är någonting som vi måste fortsätta utreda, säger Haraldsson.

Snart hävs avspärrningar

Den tekniska undersökningen av skolan börjar bli färdig och i eftermiddag kommer avspärrningarna att hävas, enligt Sveriges Radio. Målet är att öppna skolan Kronan igen om en vecka och inför detta får personalen stöd.

Den här veckan är det höstlov och skolverksamheten tar en paus. Men förskole- och fritidsverksamheten planeras att pågå som vanligt, med något undantag.

– Det fritids som brukar finnas på Kronan kommer att drivas på en annan plats i veckan, säger Peter Asp, kommunikationschef i Trollhättans stad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolattacken i Trollhättan

Mer i ämnet