Lisa Holms mördare, Nerijus Bilevicius, grips av polisen. Foto: Alex Ljungdahl/Expressen

Expertvittne ska förklara dna-spåren

Uppdaterad
Publicerad

Försvarsadvokat Inger Rönnbäck kallar in ett nytt vittne till hovrättsförhandlingen. Advokaten hoppas att vittnet ska kunna förklara hur Nerijus Bilevicius DNA kan ha hamnat på Lisa Holms kläder.

I tingsrätten vägde DNA-bevisningen tungt. Men när den mordmisstänkte, Nerijus Bilevicius, själv hördes uppgav han att han lätt börjar blöda och att han haft klädesplagg liggandes i ladan som kan ha haft hans DNA.

”Rubriceringen är korrekt, påföljden är korrekt och utdömda skadestånd är korrekta” skrev Tore Brandtler, målsägandebiträde för mördade Lisa Holms familj, i ett yttrande efter att Nerijus Bilevicius och hans advokat Inger Rönnbäck beslutat att överklaga tingsrättens livstidsdom.

Mordet på Lisa Holm

Inger Rönnbäck å sin sida pekade på möjligheten att sekundär DNA-överföring förekommer och att det föreligger kontamineringsrisker.

Sökte experter

Redan när det blev klart att livstidsdomen skulle prövas i hovrätten började Inger Rönnbäck sitt arbete med att söka experter på DNA-området och flera har fått frågan om att anlitas, enligt uppgift till P4 Skaraborg.

På den sista förhandlingsdagen i hovrätten ska DNA-experten och biokemisten Anne Kihlgren höras, hon har tidigare arbetat på Statens kriminaltekniska laboratorium.

Nerijus Bilevicius har hela tiden nekat att han ens har träffat Lisa Holm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Lisa Holm

Mer i ämnet