En misstänkt handgranat kastades mot en bostad på Dimvädersgatan. Foto: SVT

Explosion i Biskopsgården

Uppdaterad
Publicerad

Flera lägenheter splitterskadades när en misstänkt handgranat exploderade i Biskopsgården i natt. En av de häktade för dubbelmordet på Vårväderstorget bor där explosionen inträffade.

Det var runt midnatt som boende hörde en kraftig smäll på Dimvädersgatan i Biskopsgården i Göteborg. Polisen konstaterade snabbt att det rörde sig om någon form av bomb som exploderat.

– Det finns skador på en fastighet men vad vi vet så är ingen skadad, säger Lars Tunefjord, biträdande vakthavande beväl vid polisens ledningscentral.

Dubbelmordet på Vår krog och bar

Misstänkt handgranat

Polisen vill inte säga vad för typ av bomb det kan ha handlat om men man bekräftar att det finns uppgifter om att det ska handla om en handgranat.

– Det förmodas vara en handgranat, men innan vi kan säga det med säkerhet måste vi invänta besked från teknikerna,säger Ulla Brehm, polisens presstalesman.

Bomben verkar ha varit riktad mot en lägenhet. Rutor ska ha krossats och lägenheten splitterskadades.

– Flera andra lägenheter har också fått splitterskador, säger Ulla Brehm.

Nu kommer det även uppgifter om att en kvinna ska ha befunnit sig i lägenheten när fönsterrutorna krossades av explosionen. Kvinnan skadades inte fysiskt. Om hon varit utsatt för hot tidigare vill inte polisen gå in på.

-Hon är målsägande i det här fallet, säger Ulla Brehm.

Känd kriminell bor i fastigheten

En ung man som sitter häktad misstänkt för mord i den uppmärksammade skjutningen på en restaurang på Vårväderstorget i våras bor på den aktuella adressen. Mannen misstänks även för inblandning i ett mordförsök på Jagerdorffsplatsen i vintras där två unga män sköts i huvudena när de satt i en bil.

Han misstänks dessutom för inblandning i ett mord på Väderkvarnsgatan i april.

– Jag kan inte kommentera denna koppling annat än att det är lätt att tänka att det finns en tanke bakom att en viss adress har utsatts, vi undersöker naturligtvis alla eventuella samband just nu, säger Ulla Brehm.

Ung man har observerats

Polisen har knackat dörr och vittnesuppgifter finns om en ung man som ska ha sprungit från platsen.

– Vi har mycket att jobba med, flera bra uppgifter, säger Ulla Brehm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet på Vår krog och bar

Mer i ämnet