Foto: TT

Polisen bekräftar: Döda personen är försvunna Lisa Holm

Uppdaterad
Publicerad

En död kropp har under natten hittats under sökandet vid Kinnekulle och polisen kunde under morgonen bekräfta att kroppen tillhör försvunna Lisa Holm. Två personer har anhållits för mord, en för skyddande av brottsling, uppger åklagarmyndigheten till SVT Nyheter.

På en pressträff strax efter midnatt på fredagskvällen bekräftade polisen att man hittat en avliden person. Polisen bedömde då med största sannolikhet att det är den försvunna 17-åriga flickan Lisa Holm, vilket också bekräftades av polis på lördagsmorgonen. Flickans anhöriga är underrättade.

– Kroppen har hittats i det tidigare aktuella sökområdet, sade polisen presstalesperson Jenny Widén.

Mordet på Lisa Holm

Lisa Holm, 17, sågs senast efter att hon lämnat sin arbetsplats på ett kafé i Blomberg på söndag kväll. Det sista livstecknet är ett sms från flickan klockan 18.23 till föräldrarna i Skövde. Då meddelade hon att hon precis skulle åka hem på sin moped. Men därefter försvann hon och har eftersökts i nästan en vecka av tusentals människor.

Tre personer i förhör

På fredagskvällen hämtade polisen tre personer, två män och en kvinna, inte långt från kaféet där Lisa gjorde sitt arbetspass i söndags. De fördes i handfängsel från Blomberg med flera polisbilar. Samtliga tre är i 30-årsåldern, uppger polisen på sin hemsida.

– Två personer har anhållits för mord, en för skyddande av brottsling, säger Fredrik Berg, informatör på åklagarmyndigheten till SVT Nyheter.

Kroppen hittades sent under fredagskvällen men polisen vill inte ge mer information om var kroppen hittats eller hur länge den har funnits där.

– Det är en teknisk undersökning som pågår, den kommer pågå hela natten, sade polisen presstalesperson Jenny Widén.

Mer information ska komma vid lunchtid på lördagen.

Tusentals har deltagit i sökandet

Tusentals människor har de senaste dagarna deltagit i sökandet efter Lisa Holm via Missing People. Polisen har gjort flera fynd, bland annat en handske och delar till en mobiltelefon.

Under fredagen sökte polisen igenom gödselbrunnar i området och knackat dörr hos närboende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Lisa Holm

Mer i ämnet