Det är en orolig och arg stämning på skolan under måndagsmorgonen. Foto: Saida Moge

Föräldrar vågar inte lämna sina barn

Uppdaterad
Publicerad

Ett 60-tal oroliga föräldrar samlades utanför Sjumilaskolan på måndagsmorgonen, arga över att deras barn inte kan vara säkra i skolan.

På måndagsmorgonen kom föräldrar till Sjumilaskolan i Biskopsgården med sina barn, men många vill inte lämna kvar barnen där. Ett 60-tal föräldrar samlades ute på skolgården för att ge uttryck för sin frustration över att skolan inte känns säker. SVT:s reporter på plats vittnar om att föräldrarna är arga och oroliga över händelsen i fredags kväll då en 26-årig man kallblodigt sköts till döds på skolgården.

Föräldrar som SVT:s reporter pratat med säger att de tycker att lärarna är bra, det är polisen och politikerna som borde göra något.

Under morgonen har skolan hållit ett möte i aulan för att informera om läget. Men informationen om att mötet skulle hållas nådde inte alla föräldrar. Rektor Hamid Zafar säger att han förstår föräldrarnas oro men att skolan är säker.

Efter att ha stått utanför Sjumilaskolan begav sig föräldrarna till Svartedalsskolan för att även där uppvakta rektorn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.