Försvarsadvokaten Inger Rönnbäck kräver att den misstänkte 35-åringen släpps. Foto: Polisen/Margareta Borg/Tecknare

Misstänkte 35-åringen omhäktad

Uppdaterad
Publicerad

35-åringen som misstänks ha mördat Lisa Holm ska hållas kvar i häktet. Det beslutade Skaraborgs tingsrätt på onsdagen.

När rättegången i Skaraborgs tingsrätt avslutades på tisdagen yrkade vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm på livstids fängelse. Han vill att 35-åringen ska hållas fortsatt häktad tills dom meddelas.

Försvarsadvokaten Inger Rönnbäck var däremot övertygad om att det är fel gärningsman och krävde att 35-åringen skulle släppas.

Mordet på Lisa Holm

”Ska kvarbli i häkte”

Och vid 14-tiden kom beslutet från tingsrätten.

”Skaraborgs tingsrätt har i dag beslutat att den tilltalade ska kvarbli i häkte till dess dom meddelas. Åklagaren har inte längre rätt att meddela restriktioner för den tilltalade”, skriver domstolen i ett pressmeddelande.

– Eftersom beskedet kommer först idag har rätten med all säkerhet hunnit överlägga och kommit fram till att han kommer att dömas för mord. Det är min uppfattning, säger rättsexpert Sven-Erik Alhem till SVT nyheter.

Åklagaren Lars-Göran Wennerholm tycker att tingsrättens beslut känns bra.

– Det är svårt att säga vad det betyder. Hade han blivit frisläppt ur häktet hade man tänkt att han skulle frias. Nu får vi se. Men det tyder möjligtvis på att han kommer att dömas. Jag är nöjd med detta, säger han till GP.

Dom kommer att meddelas den 17 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Lisa Holm

Mer i ämnet