Polisen i Litauen har erbjudit sin hjälp med utredningen av mordet på Lisa Holm, 17. Foto: SVT

Litauisk polis stöttar i Lisa-fallet

Uppdaterad
Publicerad

Nu har polisen i Litauen erbjudit sin hjälp med utredningen av mordet på Lisa Holm, 17. – Vi kommunicerar aktivt med våra svenska kolleger, säger Rolandas Kiškis, chef vid den litauiska kriminalpolisen i en kommentar.

Två män och en kvinna sitter häktade, misstänkta för mordet på den 17-åriga flickan Lisa Holm.

Männen är bröder, 31 och 35 år gamla och de är på sannolika skäl misstänkta för mord. Kvinnan är skäligen misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

Mordet på Lisa Holm

De misstänkta personerna kommer från Litauen och arbetade i närheten av den plats där Lisa Holm sågs senast.

”Kommunicerar aktivt”

Polisen beskriver utredningen som otroligt omfattande och nu har den litauiska polisen erbjudit sin hjälp.

Rolandas Kiškis, chef vid den landets kriminalpolis säger i en kommentar till SVT Nyheter Väst att: ”Litauisk polis är redo att erbjuda all typ av hjälp när det gäller den här utredningen. Vi kommunicerar aktivt med våra svenska kolleger som arbetar hårt med att fastställa omständigheterna kring det här hemska brottet. Om det skulle behövas är vi beredda att delegera polisresurser till Sverige.”

Enligt polisen i Litauen är de två misstänkta bröderna inte tidigare dömda för något brott i sitt hemland.

Lars Johansson, kriminalkommissarie vid grova brottsroteln, bekräftar att de erbjudits hjälp.

– Vi har kontakter med litauiska polisen och vi är tacksamma för all hjälp vi kan få när det gäller så här allvarliga brott, säger han.

Förnekar brott

Han tillägger att tipsinflödet till polisen varit enormt – något som man är tacksam över.

– Vi har kontakt med flera olika myndigheter och kollar olika länder i Europa om de här personerna kan vara misstänkta för tidigare brottslighet. Men vi har ännu inte stött på något sådant. Vi jobbar brett och så får vi se var vi hamnar, säger han.

Alla tre misstänkta förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Lisa Holm

Mer i ämnet