Foto: Mikael Berglund

Man avled efter frontalkrock i Bohuslän

Uppdaterad
Publicerad

Den 66-åriga mannens liv gick inte att rädda. Han dog efter den allvarliga olycka som inträffade på gamla E6 på tisdagseftermiddagen.

Olyckan inträffade vid Håby nära Munkedal vid 16-tiden då det redan mörknat. Två bilar kolliderade på raksträckan och en person klämdes fast i vardera bil. Bägge fördes till sjukhus, men den äldre mannens liv gick inte att rädda.

– En man född 1949, som är hemmahörande i Bohuslän, avled vid vad vi i det här läget bedömer som en frontalkollision, säger Thord Persson, förundersökningsledare vid Polisen.

”Svävar i okunnighet”

Vägen hade inget mitträcke, något som kan ha varit en anledning till olyckans tragiska utgång.

– När det är mitträcke blir inte konsekvenserna lika stora, säger Thord Persson till SVT Nyheter Väst, och tillägger att man sett att det gör oerhört mycket nytta.

Två utredare undersöker nu hur olyckan kan ha gått till.

– Vi svävar fortfarande i okunnighet om hur den hänt.

Har inte kunnat höra skadad

Polisen har hört några vittnen som kommit till platsen efter att olyckan inträffat, men man har ännu inte kunnat höra mannen som satt i den andra bilen.

– Det finns en part till som är skadad, men inte så allvarligt skadad. Vi ska prata med den personen om några dagar.

Polisen bedömer inte att det varit halt vid olyckstillfället och kommer nu att göra rutinmässiga undersökningar av bland annat fordonen för att reda ut hur dödsolyckan gått till.

– Det här är mycket tragiskt, säger Thord Persson, förundersökningsledare vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.