Nya trender på båtmässan

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår båtmässan i Göteborg, där allt från kanoter och ekor upp till lyxjakter finns utställda.

Förutom att det är fler båtar än de senaste åren, så är två nya trender utmärkande för årets mässa.

– Det som är nytt är att vi är tillbaka till gamla goda tider med mycket båtar.  Det är rekord sedan finanskrisen 2008, det är nästan femhundra båtar om jag förstått det rätt. De har räknats här i natt, säger Mats Eriksson som är vd för Sweboat.

Nu öppnar båtmässan i Göteborg, där allt från kanoter och ekor upp till lyxjakter finns utställda. Förutom att det är fler båtar än på länge, så är två nya trender utmärkande för årets mässa.

– Snabbgående aluminiumbåtar är en trend som växer.  Segeljollar är också ett växande segment i vår bransch, säger Mats Eriksson.

Priserna på de nya båtarna varierar från tusenkronorsklassen till mångmiljonbelopp, men också begagnade båtar ställs ut på mässan. Årets tema handlar om att förverkliga sina drömmar.

– Man behöver inte ha någon dyr båt,  och det behöver inte vara speciallt komplicerat. Själv har jag en uppblåsbar  gummikajak liggandes i bilen på sommaren. När jag har tid över och kör förbi någon fantastisk sjö eller kust så är det bara att pumpa upp den och sen kan jag sitta och uppleva allt det fantastiska som vi har i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.