Hovrätten meddelar sin dom i Lisa Holm-fallet. Foto: Alex Ljungdahl/Expressen/TT

Överklagar Lisa Holm-domen till Högsta domstolen

Uppdaterad
Publicerad

Livstidsdomen i Lisa Holm-mordet överklagas till Högsta domstolen uppger P4 Skaraborg. Bilevicius ”saknar förtroende” för sin advokat.

Den livstidsdömde Nerijus Bilevicius kommer att överklaga morddomen till Högsta domstolen. Det uppger advokat Inger Rönnbäck till P4 Skaraborg.

I en skrivelse till Göta hovrätt från Inger Rönnbäck framgår att Belivicus ”saknar förtroende” för Rönnbäck efter att mot sitt nekande ha dömts i både tingsrätt och hovrätt.

Mordet på Lisa Holm

Inger Rönnbäck berättar också att Nerijus Bilevicius har begärt att få byta försvarare. Enligt P4 Skaraborg saknar Bilevicius förtroende för Rönnbäck och vill byta advokat till Björn Hurtig från Göteborg.

Advokaten Björn Hurtig har blivit tillfrågad och säger till SVT Nyheter Väst att han vill åta sig att skriva prövningstillstånd till Högsta domstolen.

– Jag tycker det är intressant, och även om hovrätten i sin dom tar upp alternativa hypoteser så kan det ändå finnas fler, säger Björn Hurtig.

Hurtig har ännu inte haft kontakt med Nerijus Bilevicius på grund av att det inte funnits tillfälle att skaffa tolk ännu.

Vad tror du det finns för chanser att få prövningstillstånd i Högsta domstolen?

– Jag är inte helt ny i jobbet och inte helt dum, så jag vet att chanserna är små, men det är inte helt omöjligt, säger Björn Hurtig.

Bilevicius dömdes av tingsrätten till livstids fängelse för mordet på 17-åriga Lisa Holm och hovrätten fastställde straffet i måndags.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Lisa Holm

Mer i ämnet