Foto: Arne Lundström

Polisen söker försvunnen 17-åring

Uppdaterad
Publicerad

Polisen letar fortfarande efter den 17-åriga flicka som varit försvunnen sedan i söndags kväll.

På måndagskvällen gjordes ett fynd i närheten av platsen för försvinnandet.

– Vi har hittat något, men vill inte säga vad det är innan vi bekräftat med anhöriga. Vi ska göra ett DNA-test för att säkerställa att det tillhör henne, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman till SVT Nyheter Väst på måndagskvällen.

Mordet på Lisa Holm

Under måndagseftermiddagen intensifierades sökandet, och helikopter sattes in som förstärkning. I området kring Kinnekulle är många boende oroade. Till det finns historiska orsaker.

– Det här river upp minnen kring när 22-åriga Helena försvann 1992. Hon hittades aldrig igen. Det känns mycket otäckt, säger en man till SVT Nyheter Väst.

Mobiltelefon avslagen

Det var vid 22-tiden i söndags som polisen fick in uppgifter om att en 17-årig tjej försvunnit. Tjejen skulle åka moped från sitt jobb på ett kafé på Kinnekulle till hemmet i Skövde.

Hon meddelade sina föräldrar att hon var på väg men kom aldrig hem. Mopeden stod kvar vid kaféet och hennes mobiltelefon var avslagen. Polisen påbörjade då sökandet som ännu inte gett något resultat. Både helikopter och hund används i ett stort sökpådrag.

Spårar mobiltelefon

– Vi har ett 10-tal enheter på plats som jobbar på olika sätt. Vi hör med hennes kompisar, vem hon sist varit i kontakt med och spårar hennes mobiltelefon. Även militär är inkopplad, säger Christer Fuxborg.

Flickan är 17 år, 165 centimeter lång, har långt blont hår och smal kroppsbyggnad. Hon ska ha varit klädd i en rosavit Henry Lloyd-jacka och svarta Adidasbyxor eller jeans.

Polisen har i nuläget ingen naturlig förklaring till försvinnandet och har inlett en förundersökning om olaga frihetsberövande alternativt människorov. Man efterlyser tips från allmänheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Lisa Holm

Mer i ämnet