Under eftermiddagen bekräftade polis på platsen att man gjort flera fynd. Foto: TT

Nya fynd kan kopplas till försvunna Lisa

Uppdaterad
Publicerad

Polisen och Missing people fortsätter söka efter 17-åriga Lisa Holm, som försvunnit vid Kinnekulle i Västergötland. Saker som tillhör flickan har hittats på flera ställen nära kaféet där hon jobbar.

På torsdagen utökade polisen sitt sökområde i jakten efter den försvunna 17-åriga flickan Lisa Holm.

Tillsammans med organisationen Missing People letade polisen på en yta på totalt tio kvadratkilometer och under eftermiddagen gjordes nya fynd i terrängen under en kraftledning.

Mordet på Lisa Holm

Polisen vill än så länge inte uppge vad det är. Dock säger man att det handlar om upphittade föremål, och inte någon kropp.

– Vi har spärrat av ett område kring en grusväg som tidigare var avspärrad. Det är efter att Missing People gjort ett fynd, säger en polisman i området.

Föräldrarna bekräftar

Föremålet som hittats kan kopplas direkt till Lisa Holm, uppger polisen.

– Hennes föräldrar har tittat på föremålet, och bekräftar att det tillhör deras dotter, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Polisen bad under torsdagseftermiddagen Missing People och andra personer att avlägsna sig från platsen. Samtidigt kallades tekniker till platsen.

– Vi har ingen nytta av att ha andra personer som springer omkring i det området. Det handlar om att säkra bevis inför en eventuell rättegång, säger Stefan Gustafsson, presstalesman hos polisen.

Tekniker tillkallade

SVT Nyheters reporter på plats berättar att polisen säger sig betrakta fynden som mycket intressanta.

Lisa Holm försvann i söndags kväll och under veckan har en rad fynd gjorts. Bland annat har man hittat en handske som tillhör 17-åringen och även ett mobiltelefonfodral och en display till en mobiltelefon.

Sammanlagt ska det röra sig om nio olika föremål som knutits till den försvunna flickan.

Detta har hänt

  • Söndag 7 juni stänger 17-åriga Lisa Holm det kafé på Kinnekulle i Västergötland där hon jobbar. 18.25 meddelar hon sina föräldrar att hon var på väg hem, men kom aldrig till hemmet i Skövde. Mopeden stod kvar vid kaféet och hennes mobiltelefon var avslagen. 21.30 anmäls Lisa Holm försvunnen av sina föräldrar.
  • Måndag 8 junipåbörjade polisen sökandet efter henne med hjälp av bland annat hundar och helikopter.
  • Tisdag 9 juni hittades en handske som tros tillhöra Lisa Holm. I området fanns även 17-åringens mobiltelefonfodral och en display till en mobiltelefon. I samförstånd med föräldrarna publicerade polisen namn och bild på Lisa Holm för att förhoppningsvis få in flera tips.
  • Onsdag 10 juni sattes organisationen Missing People in i letandet. På onsdagen hittades också nya föremål som tillhör Lisa.
  • Torsdag 11 juni bekräftade polisen att Missing People gjort flera fynd strax söder om det kafé där Lisa Holm arbetade. Missing People lämnade då platsen och polisen spärrade av ett område kring en avstängd grusväg. Tekniker kallades till platsen.

Lisa Holm:

  • 165 centimeter lång
  •  långt blont hår och smal kroppsbyggnad
  •  Var vid försvinnandet klädd i en rosa/vit Henry Loyd-jacka, svarta Adidasbyxor eller jeans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Lisa Holm

Mer i ämnet