Regionfullmäktige i Västra Götaland fick utrymmas på grund av ett misstänkt föremål utanför fönstret. Foto: Pontus Båth

Misstänkt väska var tom

Uppdaterad
Publicerad

Väskan som orsakade att regionfullmäktigen fick utrymma visade sig vara tom. Fullmäktige fortsätter sitt möte efter lunch.

Det var på tisdagsförmiddagen som 149 ledamöter i regionfullmäktige i Vänersborg fick utrymma salen på grund av en misstänkt väska som hittades utanför lokalen.

– Vi hade inte ens hunnit starta fullmäktigemötet utan hade bara en genomgång när en partikamrat tittade ut genom fönstret och såg en resväska ligga under ett buskage och som väckte misstankar, säger regionrådet Annika Tännström (M).

Snabb bedömning

Polis larmades och undersökte väskan som visade sig vara tom.

– Den samlade bilden av detta är att det inte fanns någon som helst hotbild och därför kunde vi snabbt göra en ockulärbesiktning av väskan som visade sig vara tom, säger polisens presstalesman Stefan Gustavsson.

Väskan ska enligt polisen ha legat i buskaget ett tag och ses nu som hittegods.

– Det finns en överreaktion i samhället nu. Det är bra att man reagerar men många gånger är det helt ofarligt, säger polisens presstalesman Stefan Gustavsson.

”Man blir irriterad”

Flera politiker twittrade om utrymningen. En av dem var ledamoten Pontus Båth (M), som snabbt la ut en bild på den misstänkta väskan utanför fönstret. Utrymningen gick lugnt till, ledamöterna lämnade salen folk tog det enligt Pontus Båth lugnt.

– Först fick vi ajournera mö tet sedan utrymma.

Det var en person inne i fullmäktigesalen som såg väskan och uppmärksammade alla på detta, uppger Pontus Båth.

– Det är tråkigt att man ska behöva avbryta mötet för sådant här, säger Pontus Båth och fortsätter:

– Dessutom är det dålig tajming med det som hänt i Paris. Man blir irriterad.

Regionfullmäktige kommer att återuppta sitt möte efter lunch.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.