Foto: SVT/Sandy Hansson

Dog efter fyravånings-fall inne på nattklubb

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern avled efter att ha fallit från fjärde våningen inne på nattklubben Yaki-Da i Göteborg.

Olyckan inträffade vid midnatt natten mot lördag. Mannen ska ha fallit från ett räcke som han suttit på, och fördes till sjukhus med skallskador. Tidigt på lördagsmorgonen bekräftade polisen att mannen avlidit av sina skador.

Polisen betraktar händelsen som en olycka.

– Vi har en situation där alla vittnen inklusive anhöriga har sagt att det här har skett genom egen försorg, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

Polisen kommer ändå att åka till klubben under dagen för att utesluta brott och eventuella säkerhetsbrister.

Ett vittne berättar för Göteborgsposten att flera nattklubbsbesökare blev chockade när de såg en person störta mot golvet.

– Blodet torkades bort och klubben fortsatte som vanligt. Jag tycker att det är helt absurt att de inte stänger ner när något sådant här händer, säger personen till tidningen.

När SVT nyheter Väst når Yaki-Das vd Christopher Palmqvist på lördagsförmiddagen säger han att han i efterhand tycker att klubben borde stängt.

– Det borde vi gjort, men vi visste inte så mycket om mannens tillstånd när det hände, och vi fick dödsbeskedet först klockan 02.

I dag samlas all personal för att prata om händelsen. Och på lördagkvällen håller klubben stängt.

– Det känns rätt gentemot mannens nära och kära.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.