Bilden har ingen anknytning till händelsen på pizzerian. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Slarv och fusk på många serveringar

Publicerad

Oanmälda kontroller som Skatteverket gjort under sommaren visar att det pågår omfattande kassafusk och ekonomiskt slarv bland pizzerior, caféer och kiosker på västkusten.

Det kan vara att man systematiskt ”missar” att slå in varor i kassan eller att man slarvar med att föra loggbok över arbetade arbetspass.

Av 400 serveringar runt om på västkusten som fått besök av Skatteverket under sommaren är det nästan 40 procent som har fått någon typ av anmärkning.

– Ja, det är väldigt högt. Det ligger klart över genomsnittet för resten av året, säger Conny Svensson, nationell samordnare inom kontanthandelsområdet på Skatteverket, till P4 Göteborg.

Varje sommar sedan slutet av 90-talet har Skatteverket tillsammans med andra myndigheter genomfört särskilda kontroller utmed västkusten för att minska exempelvis svart arbetskraft och kassafusk.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.