Foto: Rune Bergström, SVT.

I dag begravs Lisa Holm

Uppdaterad
Publicerad

Lisa Holms tragiska öde har engagerat hela Sverige. I eftermiddag begravs hon. SVT Nyheter Väst har mött prästen som håller i akten.

Poliserna har lämnat, journalisterna har dragit vidare och förbipasserande har stillat sin nyfikenhet. Men kaféet där Lisa Holm arbetade har blivit en samlingsplats för alla de som tagits hårt av Lisa Holms öde. Under de senaste veckorna har prästen Else-Britt Broberg funnits på plats och mött skärrade och sörjande människor.

– Det kommer en ständig ström av människor som går i tystnad förbi detta blomhav som var ifrån början. De stannar till en stund och kanske tar en kopp kaffe, men det finns en respektfull tystnad och ett stort behov av närhet i såna här stunder, säger hon.

Mordet på Lisa Holm

Lisas konfirmationspräst leder begravningen

Begravningen hålls i Säters kyrka utanför Skövde och man räknar med ett stort antal besökare. För de som inte får plats inne i kyrkan kommer högtalare att sättas upp så det går att följa med från utsidan. Gudstjänsten leds av Lisa Holms konfirmationspräst.

– Man måste hitta redskap för att kunna fortsätta med sorgen. Sorgen blir man aldrig av med. Att få göra en akt som är enkel och fin blir ett sätt att kunna hjälpa familjen, som ju måste gå vidare på något sätt, säger Lars Tullberg.

SVT Nyheter Väst kommer att bevaka begravningen, men inte rapportera inifrån kyrkan, även andra medier har uppmanats av de anhöriga att hålla sig utanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Lisa Holm

Mer i ämnet