Foto: SVT/Sandy Hansson

Ville att nattklubben skulle stänga – handfängslades

Uppdaterad
Publicerad

En gäst som försökte få nattklubben Yaki-da att stänga efter att en man fallit handlöst från fjärde våningen blev handfängslad av vakter. Det visar en film som GP tagit del av.

För Göteborgs-Posten berättar en nattklubbsgäst att hon och hennes vänner blev vittnen till dödsolyckan. Trots att en man just fallit från fjärde våningen fortsatte festandet.

– Vi reagerade starkt på att klubben fortsatte ta in gäster. Vi ställde tidigt krav på vakterna att stället borde stänga för kvällen, både av respekt för den avlidne eller åtminstone skadade, och av omtanke om alla oss som var kvar där inne i chock. Men ingen brydde sig om det vi sa, säger hon till GP.

När hennes killkompis sa till vakter att de borde stänga nattklubben blev han upptryckt mot en vägg, handfängslad av vakterna och slutligen ivägkörd av polis. Det visar en film som tidningen tagit del av.

Peter Larsson som är kommissarie vid utredningsjouren i Göteborg bekräftar för GP att polisen omhändertog en man.

Yaki-Das vd Christopher Palmqvist understryker för GP att vakterna inte kände till olyckans dödliga utgång när de skulle bemöta killkompis.

I efterhand tycker han att klubben borde stängt.

– Det borde vi gjort, men vi visste inte så mycket om mannens tillstånd när det hände, och vi fick dödsbeskedet först klockan 02, säger han till SVT Nyheter Väst.

På lördagen håller klubben stängt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.