Överfallet inträffade vid Sankt Olovs kyrka Foto: SVT

39-åring åtalas efter strypattack

Uppdaterad
Publicerad

Den främmande mannen ska ha dragit med sig sitt offer och strypt henne där hon låg på marken. Nu åtalas han för grov misshandel.

Det var under natten 2 augusti i år som den åtalade, en 39-årig man , ska ha misshandlat en 30-årig kvinna genom att ta strypgrepp om hennes hals bakifrån. Han ska sedan ha dragit henne en kortare sträcka till en undanskymd plats i närheten av Sankt Olovs kyrka i centrala Skellefteå där han fortsatt att utöva kraftigt strypvåld mot henne på marken.

– Kvinnan ska ha släppts efter att ett vittne i närheten uppmärksammat att någonting sker på platsen, säger kammaråklagare Anders Norberg.

Greps men släpptes

Mannen greps senare som misstänkt för försök till våldtäkt, men släpptes två dagar efter anhållandet i brist på bevis.

– Uppsåtet har inte gått att bevisa och det har inte skett något sexuellt i samband med det här, säger Norberg.

Nu åtalas mannen istället misstänkt för grov misshandel. Han ska i förhör ha uppgett att han inte minns något från händelsen och nekar till brott.

Ingen relation

Mannen och kvinnan har ingen känd relation, vilket gör överfallet ovanligt.

– Det hör inte till vanligheterna att någon hoppar på utan förvarning, berättade Lars Persson vid polisen i Skellefteå tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.