Avspark för Korpen

Publicerad

Ikväll kickar Korpen Umeå igång fotbollssägen. Upptaktsträffen är en del av Korpens riksomfattande fotbollskampanj som ska motivera framförallt fler ungdomar till ett aktivt liv.

Varje år deltar ungefär 60 lag i Korpen Umeå. PÅ tisdagskvällen bjuder man in till upptaktsträff där bland annat Steve Galloway (tidigare Umeå FC) och Anna Sjöström Amcoff (tidigare Umeå IK) kommer att delta.

– Jag tycker att det är kanon att Korpens idrottsrörelse finns. De erbjuder ett brett utbud av aktiviteter och anpassar aktiviteterna på olika nivåer, säger Sjöström Amcoff.

Fullsatt

Kim Boberg, verksamhetsansvarig inom Korpen Umeå, ser fram emot fotbollskvällen som hålls på nyöppnade O´Learys. Alla 80 platser är fullsatta.

– Vi vill uppmuntra fler unga till ett liv i rörelse och upptaktsträffen är en aktivitet som uppmärksammar att korpfotbollen är lika rolig utanför som på planen, säger Boberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.