Foto: TT

Charterflyg till Umeå tvingades nödlanda

Uppdaterad
Publicerad

Ett charterflyg från Turkiet som skulle ha landat i Umeå på söndagskvällen fick tekniska problem under flygningen och tvingades landa på Arlanda.

Planet som skulle ha landat i Umeå 19.50 på söndagen bar passagerare från semesterorten Bodrum i Turkiet. Resan mot Sverige gick problemfritt till det var dags att landa.

– De fick någon form av tekniska problem och eftersom de inte hade den tekniska supporten i Umeå så valde kaptenen att landa i Stockholm i stället, säger Åsa Öhman på Swedavias pressjour.

Tvingades vända i Umeå

Hon hävdar att det inte handlar om en nödlanding. Planet hade ändå tagit sig hela vägen till Umeå där det cirkulerade uppe i luften innan piloten valde att vända tillbaka till Stockholm. Planet landade istället 20.50 på Arlanda.

– Man konstaterade att det inte fanns den typ av hjälp som man behövde i Umeå.

– Det var inte något tekniskt problem som påverkade landningen. Det var helt odramatiskt.

Fast för passagerarna var det väl knappast odramatiskt att planet inte kunde landa som planerat?

– Det jag vet är att planet landade på Arlanda. Tekniker kollade på planet, sen fick man klartecken att lyfta igen, säger Öhman.

Det är oklart vad som orsakade det tekniska problemet. Planet landade i Umeå 23.50.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.