Bilder från hotellets övervakningskamera. Foto: Hotell Lappland

Här slår rånarna till mot hotellet

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan tre i natt slog maskerade rånare till mot Hotell Lappland i Lycksele. En i personalen överfölls av rånare beväpnade med knivar och andra vapen och tvingades peka ut nyckeln till hotellets kassaskåp.

En anställd på hotellet i Lycksele slog larm vid tretiden i natt. Då hade offret suttit fasttejpad efter att hotellet blivit grovt rånad av flera gärningsmän.

Fångades på film

På en övervakningsvideo från hotellet syns hur två maskerade rånare klädda i kostym söker igenom ett rum. Strax innan ska den anställde överfallits och tvingats visa var nyckeln till kassaskåpet förvarades. Männen ska ha varit beväpnade med knivar och andra vapen.

Rånet mot Hotell Lappland

– Jag gick för att kontrollera vad som utlöst larmet och när jag kom in i ett kontor blev jag överfallen av tre personer, berättar mannen till vk.se.

Han ska sedan ha bundits fast med silvertejp, men tog sig loss och kunde larma polis.

”Kunde se att det var ett rån”

Stefan Karlsson, styrelseledamot i Hotell Lappland och tidigare vd för hotellet berättar att det en helt vanlig kväll på hotellet.

– Det är bedrövligt, Mattias (hotellchefen, red. anm.) ringde i natt och berättade vad som hade hänt. Vi har ju kameror så vi kunde se att det var ett rån.

Han var under förmiddagen i kontakt med den anställde som mötte rånarna.

– Jag har pratat med honom alldeles nyss, han var väl okej, men det var en konstig upplevelse. Men jag har inga detaljer på hur det gick till.

– Han gjorde helt rätt och följde alla våra rutiner som vi ska följa vi sådana här händelser, men vi måste såklart se över säkerheten. Vi måste se om vi kan göra ännu mer.

– Vi har aldrig varit utsatt för något liknande tidigare, aldrig på 30 år.

Intensiv biljakt

Det blev en intensiv jakt efter rånarna, som greps redan en timme efter rånet. Gripandet ska ha gått lugnt till. Läs mer om biljakten här!

Vid lunchtid beslutade kammaråklagare Anders Norberg att anhålla de tre männen. De är på sannolika skäl misstänkta för rånet.

Det är fortfarande oklart vad rånarna fått med sig i samband med rånet, men enligt hotellchef Mattias Forsgren fanns inga stora summor kontanter i hotellets kassaskåp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rånet mot Hotell Lappland

Mer i ämnet