Foto: SVT.

Inga spår efter 22-åringen

Uppdaterad
Publicerad

Efter dagens sökinsats har den 22-årige mannen som försvann i Umeå den 30 mars inte synts till.

Under lördagen återupptog Missing People sökningen efter den 22-årige mannen som försvann i Umeå för snart tre veckor sedan. Under dagen utgick man från Carlskyrkan på Carlshem i Umeå för att sedan leta vidare i närområden. Drygt 25 personer hade anslutit till dagens skallgång, men inga spår av mannen syntes till under dagen.

– Vi har sökt sedan klockan 10.00 idag men ingenting nytt har kommit fram i arbetet. Det är frustrerande såklart, säger Sara Nilsson från Missing People.

Planen är att återuppta sökandet under morgondagen, men mycket beror på hur många som deltar.

– Vi är beroende av att folk är delaktiga och engagerar sig. Inget är bestämt för morgondagen men vi hoppas kunna leta även då. Alla som har möjlighet får gärna delta så att vi förhoppningsvis kan bringa klarhet för hans familj, säger Sara Nilsson.

Sökinsatserna har pågått under snart tre veckor och man är fortfarande hoppfull om att hitta 22-åringen. Om helgens sökinsats inte ger något resultat kommer nästa skallgång ske söndagen den 3 maj, då Missing People anordnar Anhörighetsdagen 2015

– Vi hoppas och tror att vi kan hitta honom. Vi har även Anhörighetsdagen inplanerad så det kan alltid finnas en möjlighet. Man lider med familjer i sådana här situationer, säger Sara Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.