Kontoret kommer att ligga på Kungsgatan 60 i Stockholm, nära till strategiska mål, såsom Rosenbad, myndigheter och departement. Foto: Privat

Klartecken för Region Västerbotten

Uppdaterad
Publicerad

Region Västerbotten har nu fått klara besked om lokaler i huvudstaden.

– Vi har klart med lokalen nu, kontoret kommer att ligga på Kungsgatan 60 i Stockholm, säger Erik Bergkvist, ordförande Region Västerbotten.

Det blev klart redan i somras att Region Västerbottens arbetsutskott skulle bevilja projektet ”Ett Västerbottenskontor i Stockholm”. I dagarna har man påbörjat renoveringar av de nya lokalerna, intill Hötorget, inte långt ifrån Stureplan.

– Just nu håller vi på att göra i ordningen. Det är väldigt centralt, precis som vi vill ha det.

Vill påverka

Platsen är utvald för att man ska ha nära till strategiska mål, såsom Rosenbad, myndigheter och departement. Förhoppningen är att Region Västerbotten ska få bättre förutsättningar att påverka på nationell nivå.

– Jag kan inte bekräfta något inflyttningsdatum, men förhoppningen är att vi ska kunna flytta in redan i december. Målet är innan årsskiftet, säger Micaela Löwenhöök, kommunikatör.

Ni har stött på kritik kring er etablering i Stockholm, vad tycker ni om det?

– Det här är ett komplement till vår ordinarie verksamhet och jag tror inte att det ena behöver utesluta det andra. Vi kommer ha större chanser att påverka om vi finns där besluten tas och har starkare relationer med den nationella nivån, säger Micaela Löwenhöök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.