Foto: Wikipedia

Kommunalt bolag erbjuder kaosmagi

Uppdaterad
Publicerad

Vetenskap och beprövad erfarenhet står inte högt i kurs hos energibolaget Skellefteå Kraft. I ett försök att få nya kunder erbjuder bolaget konsultationer med en kaosmagiker.

Sedan en tid tillbaka erbjuder det kommunala energibolaget Skellefteå Kraft rådgivning i Feng shui, kristallterapi samt kaosmagi. Enligt företagets marknadschef, Christoffer Svanberg, är syftet att ”skoja med energibegreppet”, utifrån vetskapen att människor inte är så intresserade av den riktiga energin, det vill säga elen. Kampanjen är inget skämt, intygar han.

– Det är på riktigt. Det här är riktiga människor, inte skådespelare, och vi har varit noga med att inte framställa dem som några knäppgökar, säger Christoffer Svanberg, marknadschef på Skellefteå kraft.

TT: Men finns inte risken att ni själva framstår som knäppgökar?

– Så kan det vara eller så framstår det som att vi står på kundens sida.

TT: Tror du själv på kaosmagi?

– Nej, det gör jag inte.

TT: Så ni erbjuder kunderna något ni själva inte tror på?

– En del gör det säkert, andra inte. Vi gör inte det här för att pådyvla människor kristallterapi utan för att bli mer kända och vi kan konstatera att vi just nu säljer mer än normalt.

TT: Vad är kaosmagi?

– Det vet jag faktiskt inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.