Mårts: Möller och Jimmie till VM-laget

Uppdaterad
Publicerad

Ledningen för landslaget Tre Kronor fanns på plats när Skellefteå och Växjö möttes i den tredje SM-finalen. Men skellefteborna som förbundskaptenen Per Mårts är mest intresserad av finns i Ryssland.

Hela Tre Kronors ledning på plats under SM-finalen Skellefteå – Växjö.

Hela landslagsledningen med Per Mårts och Peter Popovic i spetsen  fanns på plats när Skellefteå och Växjö möttes i den tredje SM-finalen. Men skellefteborna som förbundskaptenen Per Mårts är mest intresserad av – finns i Ryssland.

Från fjolårets svenska mästarlag ansluter Torontos Joakim Lindström till Tre Kronor redan på måndag. Men bland de skelleftespelare som höjde SM-bucklan för ett år sedan finns ett par spelare i Ryssland, just nu upptagna med finalspel i KHL:s finalspel om Gagarin Cup.

– Jo, både Oscar Möller och Jimmie Ericsson är aktuella för VM-laget, om de är hela och friska efter sitt slutspel, bekräftar förbundskaptenen Per Mårts.

Hela landslagsledningen bevistade tredje finalmatchen mellan Skellefteå AIK och Växjö Lakers, så vad var intressant nere på rinken?

– Jag har ju sett alla spelare flera gånger, så jag sitter inte här och tittar på just hur den eller den sköter sej. Men efter finalspelet är klart kommer jag att ha ett snack med tränarna i båda lagen, om de som kan bli aktuella. Just nu är halva truppen klar, och jag väntar på de spelare som kan bli aktuella efter första ronden i NHL-slutspelet, säger Per Mårts.

San Josés succeman – förre skelleftespelaren och lyckselesonen Melker Karlsson – var högaktuell för en VM-plats, men The Melkman har tackat nej till spel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.