Foto: SVT

”Det är drygt och det är dåligt skött”

Uppdaterad
Publicerad

Renoveringen av Nolia har stött på patrull. En vattenskada inträffade innan helgen som skadade stora delar av den nyrenoverade kontorsdelen.

På Nolia har man renoverat i snart ett och ett halvt år, men det har inte varit helt problemfritt. För drygt ett år sen uppstod en omfattande fuktskada i samband med ett takbyte och i helgen inträffade ännu en olycka som gör att nyöppnandet av området riskerar att skjutas upp igen. 

”Såg verkligen inte bra ut“

– Det var runt två, tre centimeter vatten på vårt övre plan Det var så pass så mycket att det rann över till tennislokalerna, det såg verkligen inte bra ut. Vi kommer nu att bli tvungna att riva upp mycket av det nya och ta bort det som blivit skadat. Det är drygt och det är dåligt skött, säger Tommy Abrahamsson, VD för Nolia AB.

Öppningen kan dröja

Det var tidigare sagt att området skulle öppnas i början av december, men fördröjningar gjorde att ett nytt datum i början på januari sattes upp. På grund av den nya vattenskadat kan det dröja minst en månad till.

– Den här gången är det den mänskliga faktorn som spelar in, och olyckor händer. Men att man lämnar en trädgårdsslang med fullt tryck på är inte okej, säger Tommy Abrahamsson.

Tappar intäkter

Vattnet stod tre centimeter högt i det nya kontorslandskapet och rann även ned i hisschakten, omklädningsrum och delar av tennisbanan. Beskedet är ännu ett bakslag för Nolia, som hållit stängt och förlorat stora summor pengar under året som gått.

– Så länge bygget skjuts framåt så innebär det höga belopp på tappade intäkter, säger Tommy Abrahamsson.

Restaurangen drabbas hårt

Restaurang Kummin påverkas också negativt att renoveringsmissarna. Restaurangen har stundvis haft öppet under sommaren och hösten, men fick stänga igen tillfälligt i oktober för att färdigställa bland annat kassadisken. Nu riskerar även deras öppning att bli försenad.

– Tanken var att vi skulle öppna för luncher den 7 december, men risken finnas att vi också måste skjuta upp mer, säger delägaren Joakim Djerf, och fortsätter:

– Vi är beroende av Nolias verksamhet, i och med att Nolia inte har några konferenser eller personal här så är vi ansträngda. Allt drar ut på tiden och just den här tiden på året är känslig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.