Bilden är från ett tidigare matchtillfälle. Foto: TT

Skrällvinst för UIK borta

Uppdaterad
Publicerad

Umeå skrällde och vann med 2-0 borta mot Linköping efter en defensiv match.

När Umeå under onsdagen möte Linköping på bortaplan var mycket upplagt för en Linköpingseger. Umeålaget fick i sista stund byta ut både Elin Landström, som drabbats av en hjärnskakning och Hanna Sandström som ännu inte återhämtat sig efter en fotskada hon fick för en dryg vecka sedan.

Linköping, som hittills räknats som ett av damallsvenskans starkaste hemmalag, har visat bra form och hade inför kvällens match många fördelar som talade för vinst.

Spelade defensivt

Kvällen inleddes starkt från Umeås håll, med ett defensivt spel som inte tillät Linköping att komma in i straffområdet. Linköping pressade dock på och lyckades styra spelet med flest bollchanser och passningar under spelets första halvlek.

I 34:e minuten la Hanna Glas, inhoppare som mittfältare, bollen just bakom Linköpings backlinje så att Hjohlman oansträngt kunde skjuta in matchens första mål.

Plockade tre poäng

Målet förändrade UIK:s självförtroende och Linköping stressade upp tempot inför andra halvlekens start.

I minut 49 sätter Hjolman ännu ett mål för Umeås räkning och Linköping lyckades aldrig hämtade sig.

Matchen slutade 0-2 till Umeå IK, som nu plockar med sig tre poäng från kvällens möte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.