Foto: SVT Grafik.

Taxichaufför tafsade brukare på brösten

Publicerad

Personal inom omsorgen i Umeå lex Sarah-anmäler att det förekommit missförhållanden i verksamheten. En brukare uppger att en taxiförare tafsat henne på brösten.

Kvinnan var på väg till en hockeymatch när en chaufför inom färdtjänsten ska ha ofredat henne. I anmälan till kommunen skriver personal:

– Brukare säger att hon inte vill åka taxi idag då hon är orolig för ett det kan vara en viss chaufför. I förra veckan ska han ha tagit henne på brösten.

Själv kommenterade kvinnan händelsen såhär:

– Ringer ni till färdtjänst och de säger att det är han, den här otäcka chauffören, som skjutsar mig så får han inte komma och hämta mig ikväll.

Hot mot fysisk och psykisk hälsa

Missförhållandet bedöms som hot mot fysisk och psykisk hälsa. Det berörda taxibolaget har kontaktats och tills vidare har personal följt brukaren till taxiturerna för att försäkra att hon godkänner körningen. Ärendet har lex Sarah-anmälts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.