Tre anhållna för misshandeln av Hagamannen

Uppdaterad
Publicerad

Tre män anhölls i går kväll på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel av Hagamannen.

– Det är tre män i 20- till 25-årsåldern som anhållits igår kväll. De är på sannolika skäl misstänkta för misshandeln, säger Urban Pohjanen, utredningschef på polisen i Norrbotten.

Urban Pohjanen vill inte uttala sig om männen har någon koppling till Hagamannen eller hur de känner varandra, men han säger att alla tre greps på den ort där misshandeln inträffade.

Hagamannen

Samtliga tidigare dömda

De tre männen är födda 1991, 1992 och 1994 och är samtliga skrivna i Gävleborgs län, liksom den 30-årige man som greps för misshandeln i måndags. Alla tre av de nu anhållna har tidigare dömts för brott. Den ena mannen misskötte sig när han stod under skyddstillsyn och fick då ett kortare fängelsestraff, den andre mannen har tidigare bland annat dömts till ungdomstjänst för att ha misshandlat ett homosexuellt par och den tredje dömdes 2011 i Falu tingsrätt till skyddstillsyn för bland annat grov misshandel efter att ha slagit en flaska i huvudet på en man.

Advokat Jens Arnhos, som representerar den man som suttit av det kortare fängelsestraffet, säger att hans klient ”bestämt förnekar brott”.

– Det är den enda kommentar jag kommer att ge, säger han till SVT Nyheter Västerbotten.

”Stod med ryggen till”

30-åringen som greps i måndags misstänkt för attacken, där den nyligen frigivne våldtäktsmannen misshandlades blodig med en golfklubba, har i polisförhör sagt att han stod med ryggen till när Hagamannen misshandlades, och därför inte deltog, såg vem som låg bakom eller vad som hände, skriver tidningen Expressen.

30-åringen är släppt på fri fot, men han är fortfarande misstänkt för brott.

”Utredningen befinner sig i ett intensivt skede och fortsätter med ytterligare förhör med misstänkta och vittnen”, skriver Åklagarmyndigheten.

Rättelse 20151104: I en tidigare version skrev vi att en av de misstänkta gärningsmännen dömts för att ha misshandlat en kvinna. Det var felaktigt. Han dömdes för misshandel av en man.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hagamannen

Mer i ämnet