Foto: SVT

Vill lyfta Björklöven

Uppdaterad
Publicerad

Björklövens nya tränare Tommy Jonsson har varit på plats i Umeå för att bekanta sig med föreningen, spelarna och sin nya hemstad. Han har tidigare tränat Brynäs, ett lag som han förde till SM-guld 2012. Nu vill han lyfta Björklöven.

Han vill inte sätta någon tydlig målsättning redan nu eftersom det ännu inte är klart exakt hur laget kommer att se ut. Men han vet vilken hockey han vill spela.

– Jag står för att träna den så kallade nya hockeyn, Det vill säga mycket fart, mycket intensitet och offensivt tänk naturligtvis, med en bra defensiv. Det måste finnas en bra balans där.

Hittills har han fått ett mycket bra intryck av både spelare och föreningen. Något som gör att guldtränaren känner sig mycket motiverad.

– Jag tycker att man resonerar sunt om framtiden och vad man har för ambitioner. Det något som är väldigt viktigt för mig och det som gjorde att jag föll väldigt starkt för Björklöven.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.