Hela Söråker står bakom Iza

Uppdaterad
Publicerad

Det gick inte in mer folk helt enkelt. Folkets Hus fylldes till sista plats när Iza och hans familj skulle stöttas.

Det var en rörd Iza som såg lokalen fyllas. Han och hans fru har fått två veckor på sig att sälja sin pizzeria och lämna landet. De har ett barn redan och hustrun är höggravid.

– Det är fantastiskt att se alla människor. Jag är så tacksam. Det här är ett problem som inte jag rår för. Det här måste ändras, säger Iza till SVT Nyheter.

Fallet Iza

Politiker stöttar

Även de politiska partierna fanns representerade:

– Jag är här för att jag vill stötta initiativet och vill bidra till att ändra Migrationsverkets beslut. Det här är fel. Elva år i Sverige, det är klart att de ska få stanna, säger Tony Andersson (M).

– Det handlar om medmänsklighet och solidaritet en sådan här gång. Sverige kan bättre än att fatta så här tokiga beslut, säger Ewa Lindstrand (S) kommunalråd i Timrå.

Även Sverigedemokraterna var på plats.

– Det är självklart att vi stöttar en sådan här gång. Vår politik går ut på att minska antalet invandrare som kommer hit som inte har skyddsbehov. Människor som redan är här och dessutom skaffat sig ett liv och bidrar till statskassan med skattepengar, vi måste där bidra så att de har en trygghet att kunna vara här, säger Marcus Molinder, SD, Timrå.

”Man blir berörd”

Initiativtagare till manifestationen är Söråkersbon Anders Gissberg:

– Man blir berörd. Jag hade aldrig räkna med att det skulle bli så här många. Det här är bra. Nu får vi kraft att fortsätta. Det första jag gör imorgon är att ringa till Migrationsverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Iza

Mer i ämnet