Misstänkt inbrottsliga – släppt

Uppdaterad
Publicerad

De tre män som greps i helgen misstänkta för inbrott i Solleftå begärdes häktade – men släpptes efter förhandlingen.

Det var i fredags, efter flera inbrott i Västerbottens inland, som polisen varnade för att en inbrottsvåg kunde vara på väg till länet.

Under kvällen fick polisen in en anmälan om ett villainbrott i Sollefteå. Utifrån det inbrottet kunde polisen stoppa en falskskyltad bil med tre män i Bispgården. I bilen hittades spår som kunde kopplas till inbrottet i Sollefteå.

De tre männen, alla i 20-årsåldern, är välkända av polisen sedan tidigare som resande kriminella. Alla nekar till brott. En av dem dömdes 2012 av Luleå tingsrätt till 1 års fängelse för grov stöld. Mannen förbjöds då att återvända till Sverige före 2017. Därför misstänks han nu även för brott mot utlänningslagen.

Efter förhandlinigen i Ångermalands tingsrätt släpptes trion. Domstolen menade att det inte fanns skäl nog att låta dom vara frihetsberövade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.