Foto: TT

Löfven besökte SSU:s kongress i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen besökte statsminister Stefan Löfven SSU:s kongress som hölls i Aros Congress Center i Västerås.

Stefan Löfven välkomnades till SSU-kongressen med stående ovationer och tackade ungdomsförbundet. Han inledde sitt tal med att understryka SSU:s betydelse, där han tog 90-dagarsgarantin som ett exempel på ungdomsförbundets idérikedom.

I sitt tal följde han kongressens tema, ”jämlik framtid”. Han talade även om vikten av bostadsbyggande och möjligheterna att få jobb som ung.

Citerade Emma Watson

I sitt tal lyfte Löfven fram vikten av en ökad jämställdhet mellan könen, där han tog upp sångerskan Zara Larsson som exempel.

– Hon möttes av en våg av hot och hat bara för att hon påtalade problemet med ojämställdheten i musiklivet.

Löfven uppmanade alla i lokalen att stå upp mot hot och hat. Han passade samtidigt på att citera skådespelerskan och FN-ambassadören Emma Watson.

– ”Kliv fram, gör din röst hörd och fråga dig själv: om inte jag, vem? Om inte nu, när?”

”Betydelsefullt för Mälardalen”

Efter talet kommenterade Stefan Löfven valet av plats för ungdomsförbundets 38:e förbundskongress.

– Västmanland är ju ett län som är näringslivsrikt och det är betydelsefullt för Mälardalen. Härifrån kommer också SSU:s förre ordförande Gabriel Wikström, här har socialdemokratin haft kongresser och det känns väldigt bra att vara i Västerås.

Ny SSU-ledning

Även finansminister Magdalena Andersson och LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson har under helgen gästat kongressen. Under helgen valdes Philip Botström till ny förbundsordförande för SSU och Andrea Törnestam valdes som förbundssekreterare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.