Det blir en drömfinal enligt Rönnbys forward Adina Augustsson Foto: SVT

Rönnby Tigers spelar SM-final: ”Vi ska äga matchen från start”

Uppdaterad
Publicerad

Rönnby Tigers möter Mora i SM-finalen i innebandy i Globen på lördag. Vi tog pulsen på Västeråslaget inför finalen.

Rönnby Tigers spelar SM-final på lördag i innebandy. Det är femte gången på tio år som laget är i final, och man hoppas kunna slå motståndaren och ta hem ett fjärde SM-guld

– Våra planer är att gå ut och äga matchen direkt från start, säger Rönnbys forward Adina Augustsson, vi vet vad som gäller och vi måste göra jobbet till hundra procent.

”Det är en drömfinal”

När Rönnby Tigers möter Mora i Globen på lördag är det serietvåan som möter serieettan i SM-finalen. Tidigare under säsongen har lagen mötts två gånger, båda gångerna har Rönnby stått som segrare. Resultatet blev 7-5 hemma, och 4-6 på bortaplan.

– Det är en ganska förväntad motståndare, både Mora och vi är värda att vara i den här finalen. Det är en drömfinal, med ettan och tvåan i serien. Det ska bli jättekul att möta dem och det kommer att sluta med att vi vinner, säger Adina Augustsson med ett säkert leende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.