”Sälj inte mitt hem” – hyresgäster demonstrerade mot den planerade försäljningen.

Salabostäder vill sälja 450 lägenheter

Uppdaterad
Publicerad

”Sälj inte mitt hem” – det var budskapet när Hyresgästföreningen och hyresgäster demonstrerade mot en planerad försäljning av ett stort antal av Salabostäders hyreslägenheter.

– Hyresgästerna känner sig otrygga. De vet i nuläget ju inte ens vilka lägenheter det kommer att röra sig om i fall det kommer till utförsäljning, säger Rolf Meiding som är ordförande i Hyresgästföreningen Sala/Heby.

Den styrande majoriteten i Sala skulle vilja sälja 450 hyresrätter ur allmännyttiga Salabostäders bestånd. Det för att kommunen ska ha råd att bygga nya bostäder och rusta upp de gamla.

Salabostäder

Men både hyresgästerna och Hyresgästföreningen är oroliga och kritiska och tycker att informationen om planerna kom alldeles för sent.

– Kanske trodde de att vi skulle vara tysta, att vi inte hann reagera. Vi blev informerade väldigt sent och jag tycker det är bara så dåligt, säger Marie Linder. Hon är förbundsordförande i Hyresgästföreningen.

Skulle det enligt dig även finnas någonting bra med en möjlig försäljning?

– Nej, ingenting. Inte ett dugg, säger Rolf Meiding.

Under måndagskvällen fattades beslutet att avslå förslaget i Salas kommunfullmäktige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Salabostäder

Mer i ämnet