Segelflygets dag i Arboga

Uppdaterad
Publicerad

I dag har man haft öppet hus på Arboga flygklubb. Allt färre har intresserat sig för sporten så nu vill man locka fler genom att låta så många som möjligt prova flyga gratis.

Varje år arrangeras segelflygets dag där alla nordiska segelflygklubbar och förbund informerar om segelflygning. Genom åren har de skett ett minskat intresse. Däremot tror arrangören Olle Ytterberg att trenden är på väg att vända.

– Det här arrangemanget här har fått ett väldigt stort intresse. Vi tar tacksamt emot fler segelflygare, säger han.

Berit Danielsson från Arboga har länge velat pröva segelflygning. I dag tog hon chansen.

– Det var väldigt häftigt att få komma upp och se allt uppifrån på det här sättet. Jag har aldrig flygit så här förutom vanliga plan, säger hon.

Orsaken till varför intresset för sporten har svalnat tror Olle Ytterberg beror på att de har varit dåliga på att informera andra om att de finns.

– Det går väl i vågor också. Det är en generation som har flygit som kanske slutar och sedan gäller det att få den nya generationen att intressera sig, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.