Foto: Silvia Anna Gruber/SVT

Stor brand på Erikslund

Uppdaterad
Publicerad

En frisersalong och ett teknikföretag på Erikslund började brinna natten till måndag. Räddningstjänsten lyckades släcka branden men byggnaden fick stora skador. Händelsen är rubricerad som mordbrand.

Larmet om branden kom strax före midnatt natten till måndag. När räddningstjänsten kom till platsen var branden redan fullt utvecklad.

Det var en man som har övernattat i fastigheten som upptäckte branden och larmade. Mannen kunde ta sig ur den brinnande byggnaden men hade fått i sig rök och fördes till sjukhus för kontroll.

Rubriceras som mordbrand

Brandkåren lyckades släcka branden men två företag i den brinnande byggnaden totalförstördes. Händelsen är rubricerad som mordbrand. Vad som orsakat branden är i nuläget oklart.

– Det är för varmt för att göra en teknisk undersökning, så vi måste vänta tills det blir lite svalare, säger Victoria Holmgren, presstalesman hos polisen i Västmanland.

Finns det någon hotbild?

– Ingenting som jag har kännedom om i nuläget, säger Victoria Holmgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.