Bild inifrån frisörsalongen. Foto: Klara Holmgren Rappu

Vittne: Vi fick stänga in oss

Uppdaterad
Publicerad

Klara Holmgren Rappu jobbar i en butik som ligger i anslutning till Ikea-varuhuset. – Polisen bad oss dra för gallret för vår frisörsalong och sa att mördaren var kvar i byggnaden.

Runt klockan halv två på måndagen märkte Klara Holmgren Rappu att stora mängder människor började lämna Ikea.

– De ropade i högtalarna att lokalen skulle utrymmas. Så såg jag en person komma ut på bår, ambulanspersonalen sprang iväg med en person på bår.

Knivdådet på Ikea

Efter sjukvårdarna kom polisen. Hon beskriver hur flera poliser kommer springande med dragna vapen. När de flesta av besökarna var ute ur köpcentret kom polisen fram till henne och hennes medarbetare.

– Polisen bad oss dra för gallret för vår frisörsalong och sa att mördaren var kvar i byggnaden. Vi var där tills vi fick klartecken att gå ut. Det var lite läskigt.

När SVT Nyheter kommer i kontakt med Klara Holmgren Rappu har hon kommit hem.

– När vi fick komma ut ur salongen fick vi gå längst ut i varuhuset och lämna uppgifter till polisen. Det kom väldigt mycket civila poliser med skottvästar vid ingången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet på Ikea

Mer i ämnet