Två döda i allvarlig krock

Uppdaterad
Publicerad

Två män personer har avlidit i en allvarligt i en krock mellan ett tåg och en personbil norr om Virsbo. Passagerartåget har också spårat ur.

Vid klockan två på fredagseftermiddagen inträffade en allvarlig olycka vid Mursjö, mellan Virsbo och Ängelsberg. Enligt de första uppgifterna har ett passagerartåg, som var på väg från Ludvika till Västerås, kolliderat med en personbil vid en järnvägsövergång.

När ambulansen kom till platsen kunde personalen konstatera att passagerarna i bilen var döda.

– Det vi kan gå ut med i nuläget är att de två personerna som befann sig i personbilen är avlidna, säger Viktoria Holmgren, pressekreterare vid polismyndigheten i Västmanland.

– Polisen arbetar fortfarande på plats och vi uppdaterar med information löpande, det viktigaste nu är att underrätta de anhöriga.

Tvärsnytts reporter Madeleine Longo har varit på plats vid tågolyckan.

– Precis när vi kom transporterades tågpassagerarna bort från tåget och slussades till bussar som tog dem därifrån. Det var tryckt stämning, och vid sidan om järnvägsspåren låg bilen som var totalförstörd, berättar hon.

Enligt räddningspersonalen på plats ska de båda personerna som färdades i personbilen ha stannat till vid ett hus intill den obevakade järnvägsövergången för att fråga om vägen. När de sedan skulle köra därifrån såg de inte tåget som kom.

Enligt trafikverket är tågtrafiken just nu inställd mellan Ramnäs och Fagersta och ersättningsbussar för sträckan har satts in.

– Enligt prognosen beräknas trafiken vara igång igen som vanligt på lördag morgon, men jag vet inte hur säker den prognosen är, säger Denny Josefsson vid Trafikverket.

Tåget ska ha spårat ur efter krocken men ingen passagerare ska ha skadats. Ambulans och räddningstjänst är kvar på plats

Haverikommissionen kommer att titta på händelsen med tanke på urspårningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.