Michael Carlsson och Pelle Fosshaug blir nya tränare i VSK Foto: Erik Sundberg / SVT

Hemvändare tar över VSK Bandy

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen presenterade VSK Bandy en ny tränarduo inför den kommande säsongen. Båda har ett långt förflutet i klubben.

Michael Carlsson lämnade VSK Bandy säsongen 2010/2011. I bagaget hade han sex SM-guld med VSK Bandy, 602 gjorda mål för klubben och 82 landskamper. Efter det gick Carlsson till Köpings IS som gick upp i Allsvenskan den här säsongen. Nu blir han ny huvudtränare för VSK Bandy.

– Det känns mycket bra och spännande, säger han på presskonferensen.

Även Pelle Fosshaug återvänder till klubben efter tio år. Den här gången får han rollen som teknisk rådgivare och ledare för spelare från P15 och uppåt. Fosshaug har även han sex SM-guld från tiden i VSK.

– Det här är ju ytterligare ett kapitel för mig i VSK, konstaterar Pelle Fosshaug. Det är en stor förändring i föreningen sen jag var här och det känns jättebra.

De nya tränarna får sällskap av Ted Andersson som blir manager för herrarnas A-lag och länken mellan tränare, ledare och övrig verksamhet i klubben.

Under presskonferensen presenterades också nyförvärvet Simon Folkesson som under den senaste säsongen spelat för Broberg. Yttermittfältarens moderklubb är Örebro SK.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.